Publikum strømmer til: Vil se Prins Henriks kunst

Museum er blevet overrasket over interessen i at se den nu afdøde prins’ kunst.

På udstillingen kan publikum opleve flere af prinsens skulpturer. Foto: Søren Solkjær

Da meldingen om Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død kom, besluttede Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning at have fri entré til prinsens udstilling ”Eventyrlig Dialog”.

Det blev en succes, for ved udgangen af februar måned havde museet næsten 9.000 gæster.

- Det er uden sammenligning den største interesse nogensinde, og det tåler ingen sammenligning med tidligere udstillinger, udtaler museumsleder Lotte Korshøj i en pressemeddelelse.

H.K.H. Prins Henrik med museumsleder Lotte Korshøj i december 2015 i forbindelse med planlægningen af udstillingen ”Eventyrlig Dialog”. Foto: presse

Alt personale på arbejde

Sidste søndag i februar nåede besøgstallet på 1443 gæster fra hele landet, hvilket er dagsrekord for museet. Her måtte alt personale og frivillige hentes ind, for at få det hele til at løbe rundt.

- Flere af de gæster, jeg har talt med, fortæller, at de ikke er vante museumsgængere. De besøger udstillingen, fordi prinsen har gjort et stort indtryk på dem. Den generelle tilkendegivelse er glæde og forundring over prinsens evner som skulptør, fortæller Lotte Korshøj.

Museets gestus med fri entré sluttede med udgangen af februar, men den store interesse gør, at udstillingen nu forlænges, så den kan opleves i Herning frem til og med 13. maj 2018.

Skulpturen Foto: Evan Frederiksen