Priske imponeret over holdet: - Der er endnu større potentiale

FC Midtjylland overvintrer på førstepladsen i Superligaen, selvom de tabte årets sidste kamp til AGF på MCH Arena.

På trods af nederlaget på hjemmebane til AGF kan FC Midtjylland gå tilfredse på vinterferie. Det slår cheftræner Brian Priske fast.

quoteJeg er sindssygt tilfreds med den trup, der er her nu.

Brian Priske, cheftræner, FC Midtjylland

For godt nok blev det ikke til den sæsonafslutning, de havde håbet på, men klubben er stadig nummer et og har præsteret over forventet i forhold til, at rutinerede spillere som Jakob Poulsen og Kian Hansen, der tidligere var i nøgleroller, forlod klubben.

Unge spillere har taget skridtet op, og derfor går Brian Priske umiddelbart ikke og ønsker sig en masse ændringer, når transfervinduet til januar åbner.

- Jeg er sindssygt tilfreds med den trup, der er her nu, og jeg føler, at der er endnu større potentiale i den også, siger cheftræneren.

Spørgsmålet er, om klubben kan holde på de profiler, som har gjort, at FCM topper Superligaen.

Evander og Frank Onyeka er to af dem, der på rygtebasis er rygtet til udenlandske klubber. Men om klubben kan holde på dem, vil Brian Priske være op til dem, der styrer den slags.

Hvis han dog skulle miste profiler, vil han ikke være skuffet over det.

- Der er ikke så meget at gøre. Det er en del af spillet. Når dine spillere præsterer på højt plan og højt niveau, så vil der selvfølgelig være interesse for dem, siger han.

Imponeret over holdfølelse

For nu handler det om at lade batterierne op for alle i og omkring FC Midtjylland.

Der er arbejde, der skal gøres, men samtidig glæder Brian Priske sig over især én ting, han vil tage med til 2020.

- Det er holdfølelsen, vi har fået. Det har været en relativt ny og ung trup, vi har haft at arbejde med. Vi sagde farvel til en del rutinerede spillere i starten af sæsonen, og derfor har de her drenge skullet bruge noget krudt og tid på at finde hinanden. Samtidig med, at de har leveret på højt plan. Den del skal vi selvfølgelig tage med, og så skal vi have bygget nogle lag på i forhold til noget taktisk spil både offensivt og defensivt. Der er ingen tvivl om, at vi skal udvikle os. Vi er slet ikke tilfredse med der, hvor vi er nu, siger han.

Selvom han ikke er tilfreds, så vil Brian Priske huske spillerne på, at et enkelt nederlag til AGF ikke skal ændre troen på, at de i hele efterårssæsonen har vist høj kvalitet.

Når spillerne fra FC Midtjylland møder ind efter nytår, mangler de seks kampe i Superligaens grundspil.

Den første af dem spilles på MCH Arena 16. februar, når Lyngby kommer på besøg.

De efterfølgende fem kampe er henholdsvis mod Hobro på udebane, SønderjyskE på hjemmebane, Randers på udebane, Horsens på hjemmebane og sidst FC Nordsjælland på udebane 22. marts.

Derefter venter formentlig mesterskabsspillet, hvor Superligaens seks bedst placerede hold møder hinanden på både hjemme og udebane, før der kan kåres en dansk mester.

Fodboldkommentator Stig Tøfting tabte et væddemål og måtte gå fra Aarhus til Herning - søndag nåede han i mål.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.