Pris for bedre mobildækning

En række kommuner gik sammen for at bekæmpe mobilhuller. Det får de nu en pris for.

Seks midt- og vestjyske kommuner har vundet en pris for et fælles udbud, der skaffede borgerne bedre mobildækning.

Der er tale om OPS-prisen 2015 for årets bedste offentlige udbud, og prisen blev uddelt ved årsmødet i Forum for Offentlig Privat Samarbejde.

- Vi er meget glade for prisen, der er en påskønnelse af et omfattende stykke arbejde for at finde en god løsning på et kompliceret problem. Resultatet, der ikke mindst er sikret på grund af god dialog med de private aktører på markedet inden udbuddet, er bedre mobildækning for både kommunalt ansatte, borgere og virksomheder i de seks kommuner, siger IT-chef Poul Venø fra Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Udover Herning var Lemvig, Struer, Holstebro, Ringkøbing-Skjern og Skive med i udbuddet.

Kommunerne valgte i 2013 at gå sammen for at bekæmpe problemerne med dårlig dækning i landdistrikterne. Derfor krævede de i udbuddet, at det selskab, der vandt opgaven, skulle dække 98,5 procent af alle byggede matrikler. Normalt kræver man 98 procents dækning.

- Vi er meget stolte over at være i den absolutte superliga, når det gælder mobildækning. Der findes desværre mobilhuller i hele landet, men i vores område findes der efter dette mobiludbud færre huller end i resten af landet, siger it-chef Thomas Hyldgaard fra Lemvig Kommune.

Udbuddet blev i øvrigt vundet af Telenor.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.