Politiskolens placering udskudt til næste år

Beslutningen om, hvor en ny politiskole skal ligge, er udskudt til næste år. Regeringen er arrogant, mener DF.

Det var egentlig planen, at de første politielever skulle optages på en ny politiskole i det vestlige Danmark allerede i 2018. Men nu bliver det tidligst i 2019. Måske endda først i 2020.
    
Først efter nytår bliver det afgjort, om skolen skal bygges fra bunden i Herning, som regeringen ønsker, eller om den skal etableres i allerede eksisterende lokaler, som DF og S ønsker.
    
- Det minder om en farce, når regeringen fastholder noget, der er flertal imod - vel vidende, at det forsinker processen yderligere, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF).
    
- Jeg forstår ikke, hvorfor regeringen ikke bare lytter til det, flertallet i forligskredsen meget, meget klart har sagt: At der skal etableres en politiskole i eksisterende bygninger.
    
Efter et samråd om politiskolen 15. december erkendte justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at regeringen langt fra har flertal til en helt ny skole i Herning.
    
- Jeg indrømmer, at jeg jo ikke i regeringen har 90 mandater. Men jeg håber, at alle vil trække vejret og lige tænke over, hvad der er bedst for dansk politi, sagde han efterfølgende.
    
Men det er nærmere regeringen, der bør lytte til flertallet for en skole i allerede eksisterende lokaler, siger Peter Kofod Poulsen:
    
- Regeringen har handlet arrogant i forhold til os og resten af forligskredsen. Det har været et fuldstændig kaotisk forløb.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.