Politiøvelse giver helikopterstøj over Herning og Ikast

Borgere omkring Herning, Ikast og Haderup har i eftermiddag og her til aften kunne høre helikopterstøj. Der er tale om en politiøvelse.

Opdateret: Klokken 19 oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, at politiøvelsen nu er rykket til luftrummet over Haderup. Støjgener vil derfor også kunne opleves her, oplyser politiet. 

Flyvevåbnets Fennec-helikopter flyver lige nu i området omkring Herning og Ikast. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.  

Allerede nu har lokalpolitiet i Herning modtaget bekymrede henvendelser fra borgere, der undrer sig over støjen fra helikopteren i området. Men der er blot tale om en øvelse. 

- Vi har nogle observationsfolk i politiet, som lige nu øver sig i at blive bedre. Det er dem, vi eksempelvis sætter ind ved større eftersøgninger, og de øver sig altså lige nu i området omkring Herning og Ikast, fortæller vagtchef Ole Vanghøj. 

Politiet beklager de støjgener, som øvelsen kan give borgerne i området. Men øvelser er en nøvendighed, for at politi og beredskab hele tiden kan optimere deres arbejde.

Derfor vil øvelsen også fortsætte ud på aftenen.

I følge Ole Vanghøj så kan lokationen for øvelsen ændre sig undervejs. Sker dette, så vil både politi og TV MIDTVEST holde borgerne orienteret.