Politihund fangede flygtende indbrudstyv

En rumænsk mand er dømt for at have begået indbrud i Herning. En medgerningsmand er fortsat på fri fod.

En 29-årig rumænsk mand har fået 40 dages ubetinget fængsel og er samtidig blevet udvist og har indrejseforbud i Danmark de næste seks år. 

- Jeg er fint tilfreds med dommen. Den ligger inden for det normale for denne her type kriminalitet, siger Ulrik Junge, anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Straksdommen fik han, efter politiet forstyrrede ham og en medgerningsmand under et indbrudsforsøg på H.C. Ørstedsvej i Herning.

Politihund fangede en af tyvene

Kl. 18.27 mandag aften fik politiet en anmeldelse om, at indbruddet var i gang. De var tilfældigvis i området og nåede derfor hurtigt frem. Mændene stak af, da politiet ankom. En politihund blev sat efter, og den var hurtigere end den ene af indbrudstyvene. 

- Hunden stoppede den ene gerningsmand og bed ham i buksebenet, siger Henning Præstegaard, politikommissær hos lokalpolitiet i Herning.

Mandag aften fik politiet i Herning også anmeldelser om yderligere tre indbrud begået omkring samme tidspunkt - yderligere et på H.C. Ørstedsvej, et på Thyrasvej og et på Gormsvej.

Indbrudsmetoden får politiet til at kæde de fire indbrud sammen, fordi der i alle tilfælde er brugt et redskab, der minder om en skruetrækker.

- Den dømte erkendte indbruddet, som politiet forstyrrede dem i, men de andre tre indbrud erkender han ikke, siger Ulrik Junge.

Den 29-årige dømte rumæner, der kun nåede at være i Danmark i to dage, modtog dommen og må nu tilbringe julen i fængsel.

Medgerningsmanden er fortsat på fri fod.

På de tre adresser er der stjålet ure, parfume og smykker. Det er ikke endeligt gjort op, hvad der er blevet stjålet.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.