Politiets lærere vil helst have en nybygget politiskole

Jo bedre rammer, desto bedre er det, siger fællestillidsmand for de ansatte på den nuværende politiskole.

Om den skal ligge i Herning eller andre steder i Jylland er ikke så vigtigt. Men når politikerne efter mere end et års debat om en ny politiskole træffer en beslutning, bør det ende med en helt nybygget politiskole.
    
Sådan lyder det fra fællestillidsmand Jørgen Østerberg, der selv arbejder på den nuværende politiskole i Brøndby, landets eneste uddannelsessted for politifolk.
    
- De fleste undervisere vil uddannes så godt som muligt. Jo bedre rammer man kan få, desto bedre er det, siger han.
    
- Så de fleste vil synes, det var optimalt, hvis man fik en nybygning, der fuldstændig kunne indrettes efter politiets behov.
    
Tidligere justitsminister Søren Pind (V) slog i efteråret fast, at den nye skole, der blev besluttet i november 2015, skulle have til huse i nybyggeri i Herning.
    
Men både DF og S, der er med i forliget om den nye skole, mener, at det ville være bedre at bruge en eksisterende bygning. Det vil dels være billigere, og dels vil skolen være hurtigere færdig, lyder argumentet.
    
Jørgen Østerberg er dog ikke i tvivl om, at en ny bygning set fra undervisernes synspunkt vil være at foretrække. Den nuværende politiskole i Brøndby er indrettet i en gammel folkeskole, fortæller han.
    
- Det fungerer fint. Der er de ting, vi skal bruge. Men når den ikke er bygget til det, vil man helt naturligt skulle indgå nogle kompromiser, siger Jørgen Østerberg.
    
Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet undrer sig gevaldigt over, at der i øjeblikket intet sker i forbindelse med placeringen af en ny politiskole i Vestdanmark.
    
Det seneste møde i forligskredsen var 9. december sidste år.
    
Siden har der været helt stille fra justitsminister Søren Pape Poulsens (K) side. Tirsdag sagde han til Ritzau, at han ville vende tilbage, når der er nyt at sige.
    
Jørgen Østerberg understreger, at det langstrakte forløb ikke er noget, der påvirker undervisningen på den eksisterende politiskole.
    
- Jeg har da en personlig holdning til det. Men det har ikke indflydelse på det, vi laver på politiskolen. Livet kører videre på politiskolen i Brøndby, som det altid har gjort.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.