Politiet storroser Herlev-fans efter røgevakuering: - Det var flot gjort

Politiet kunne ikke have givet tilladelsen til at genoptage ishockeykampen mellem Herning og Herlev fredag aften så hurtigt, hvis ikke en gruppe Herlev-fans havde stået frem.

Politiet giver nu et skulderklap til de medrejsende Herlev-fans, der var i Herning for at se ishockey fredag aften.

Godt nok stammede den røg, som fik kampen midlertidigt afbrudt, fra enden med Herlev-tilhængere, men politiet kunne ikke have afklaret situationen så hurtigt, hvis ikke en gruppe fra selvsamme tribune var gået til bekendelse med det samme.

- Der var nogle Herlev-fans der selv henvendte sig til os, og de kunne hurtigt forklare, at årsagen til røgen stammede fra noget helt almindeligt fyrværkeri, som de havde skudt af. Det var derfor vi ret hurtigt kunne få kampen sat i gang igen, siger Henrik Nielsen, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

- De kunne godt se, at det var ærgerligt at være kørt den lange vej for ikke at kunne se kampen færdig. Så stor ros her fra, fordi de henvendte sig til politiet. Det var flot gjort, lyder det.

3.500 mennesker evakueret – mistanke om giftig røg

Da politiet fredag aften modtog anmeldelsen om røgen i ishockeyarenaen i Herning gik meldingerne på, at der var tale om en giftig røggranat fra forsvaret, som blev udfaset for år tilbage.

Netop derfor valgte politiet ikke at tage nogen chancer, og så blev samtlige 3.500 tilskuere evakueret.

- Hvis der havde været tale om den type røggranat, som anmeldelsen gik på kunne det have givet nogle følgegener. For så havde der været tale om giftig røg. Heldigvis var det bare krudt, man kan købe til nytår, siger Henrik Nielsen.

Efter den hurtige afklaring med de ærlige Herlev-fans kunne politiet igen give tilladelse til at genoptage kampen mellem Herning og Herlev.

Opgøret, der var det første i kvartfinaleserien mellem de to mandskaber, tabte Herning med 2-1.

3.500 ishockeytilskuere blev evakueret i Herning fredag aften.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.