Politiet skal betale erstatning til fodboldfans

En busfuld FCM-fans får nu erstatning, efter politiet på ulovlig vis tilbageholdt dem.

Det var ikke i orden, at Midt- og Vestjyllands politi i slutningen af august anholdt en gruppe FC Midtjylland-tilhængere, der var på vej til kamp.

Statsadvokaten har slået fast, at de 52 fodboldfans i alt skal have en erstatning på 135.000 kroner svarende til 2.600 kroner pr. mand, og den nyhed glæder på direktionsgangen hos FC Midtjylland:

- Hvis politiet har tilbageholdt dem uretmæssigt, så skal de selvfølgelig have en erstatning. Så jeg synes, det er glædeligt, at de har fået det, siger fodboldklubbens kommercielle direktør, Jacob Jørgensen, til TV MIDTVEST.

Kampen fandt sted i Viborg, da der var lokalderby mellem VFF og FCM. I to andre busser fandt politiet 34 nødblus, 132 stykker ulovligt fyrværkeri og 15 elefanthuer. Men i den sidste bus sad altså 52 uskyldige fodboldfans, som nu kan se frem til en økonomisk kompensation, fordi Midt- og Vestjyllands politi nægtede dem at forlade området.

TV MIDTVEST har i dag talt med flere af de implicerede fodboldtilhængere. Ingen af dem havde lyst til at udtale sig i sagen, men de udtrykker stor begejstring for Statsadvokatens afgørelse, og det samme gør deres advokat:

- Som advokat er det jo meget tilfredsstillende at kunne hjælpe borgerne. Det kan være svært som borger at finde ud af, om det indgreb, man har været udsat for, har været okay. Kan jeg få erstatning? Hvem skal betale? Derfor er det en stor tilfredsstillelse.

Sådan lyder det fra Morten Wosylus Kamp, der er advokat hos Stage Advokatfirma og har repræsenteret de mange FCM-tilhængere.

Midt- og Vestjyllands Politi ønsker ikke at kommentere sagen før de har læst Statsadvokatens afgørelse. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.