Politiet prioriterer stor hackersag højt: Laura fik kontaktperson og bistandsadvokat

Midt- og Vestjyllands Politi har brugt mange ressourcer på at håndtere de mange forurettede.

Midt- og Vestjyllands Politi har for tiden travlt med en stor hackersag, hvor flere end 500 kvinder har fået stjålet private billeder, og onsdag valgte politiet at løfte lidt af sløret for arbejdet med sagen.

En 26-årig mand er sigtet, og politiet betragter sagen som grov kriminalitet. Derfor har efterforskningsafdelingen langt mange ressourcer i at have et beredskab klar til kvinderne, efterhånden som de bliver kontaktet med den dårlige nyhed om, at de er blevet hacket.

- Sagen er meget alvorlig for dem, den går ud over. Efterforskningen skal også afspejle, at vi tager det seriøst og prøver at få identificeret de piger, som har været udsat for hackerangrebene, fortæller Tue Nissen, der er efterforskningsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Ikke alle kvinder i sagen er endnu blevet bekendt med, at de er blevet hacket, og derfor er politiet forsigtige med at fortælle pressen om sagen.

quoteHan havde aldrig set noget lignende.

Laura Pedersen, mejeristelev, Ølstrup

Politiet vil dog gerne fortælle, at de har forberedt sig grundigt, inden de har kontaktet kvinderne.

- Vi har allieret os med offerrådgivningen, og vi har beskikket en bistandsadvokat forud for, at vi retter henvendelse til pigerne. Vi har udpeget en kontaktperson ved politiet således, at vi er sikre på, at der sidder nogen, som har et kendskab til sagen og kan give råd og vejledning, når kvinderne bliver orienteret, siger Tue Nissen.

- Han havde aldrig set noget lignende

Laura Pedersen er en af de kvinder, som har fået stjålet billeder, da hun blev hacket gennem sin nærmeste veninde.

Hun har fået en kontaktperson ved Midt- og Vestjyllands Politi, som kontaktede hende, da politiet i november varetægtsfængslede en 26-årig sigtet i sagen.

- Han fortalte, hvem der havde været inde på mine ting, og at han også havde stjålet mange billeder. Han vidste ikke hvor mange, men at det var et stort tal. Han fortalte også, hvor mange piger der var involveret, og han havde aldrig set noget lignende, fortæller Laura Pedersen.

En bistandsadvokat gennem politiet viste Laura Pedersen de billeder, hun havde fået stjålet, og hendes kontaktperson hos politiet fulgte op på, hvordan hun havde det.

- Det var en voldsom oplevelse, men han håbede, at jeg kunne finde noget ro i, at jeg havde en vished, og det får man jo, siger Laura Pedersen

Om den 26-årige er den eneste gerningsmand i sagen, og om billederne er blevet delt på nettet, vil politiet ikke ud med.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.