Politiet: Morten reddede liv

Politiet i Herning indstiller den 18-årige tømrerlærling Morten Juul Bondesen til en heltepris. Han reddede flere beboere ved en brand i Herning.

Takket være en resolut indsats fra den 18-årige tømrerlærling, slap flere beboere uskadte fra en brand i en etageejendom i Herning onsdag morgen.

Morten Juul Bondesen var på vej på arbejde, da han opdagede at huset brændte. Dem der bor i huset er alle døve, men Morten Juul Bondesen reagerede hurtigt, og fik sparket dørene ind til lejlighederne og fik beboerne ud.

Dusør

For sin indsats bliver 18-årige Morten Juul Bondesen nu indstillet til en dusør af politiet i Herning.

- De fleste mennesker når de oplever sådan en krisesituation, så er det egentlig de færreste som handler så hurtigt og resolut, som den her unge mand har gjort. Det er de færreste der løber ind i en brændende bygning og af egen drift begynder at evakuere beboerne derinde, siger Jeppe James Olsen, vicepolitikommissær lokalpolitiet i Herning.

- Det er super dejligt at folk de har sat pris på det jeg har gjort. Det er rigtigt fedt. Det er ikke så meget det at blive kaldt helt. Det er mere det, når man får at vide, at det var godt gjort. Det er super fedt at få at vide. Det er det hele værd, siger Morten Juul Bondesen

Beboer i bedring

En enkelt beboer var livløs, da han blev fundet af brandvæsenet. Det lykkedes at genoplive beboeren, og torsdag kunne politiet melde, at beboeren er i bedring og uden for livsfare. 

En 18-årig tømrer-lærling fra Herning bliver nu indstillet til en dusør af politiet på grund af hans heltemodige gerning da han reddede en person ud af en brændende lejlighed.