Politiet indrømmer fejl i pædofilisag

Midt- og Vestjyllands Politi beklager, at man for 10 år siden afviste at efterforske et seksuelt overgreb på en ni-årig pige, som rent faktisk var offer for sin stedfar, skriver Herning Folkeblad

Da en mor fra Herning i 2005 mødte personligt op på politistationen for at anmelde et seksuelt overgreb på sin dengang ni-årige datter, troede politiet ikke på hende og afviste sagen. Det skriver Herning Folkeblad mandag.

Beskyldningerne mod barnets tidligere stedfar har dog senere vist sig at være fuldstændig korrekte. Den 49-årige mand blev for to uger siden idømt 10 måneders betinget fængsel og 150 timers samfundstjeneste ved Retten i Herning.

Manden blev dømt for at have haft et "andet seksuelt forhold end samleje" til steddatteren, som i dag er blevet en voksen kvinde på 21 år.

Den tidligere stedfar forgreb sig på barnet over en periode på et halvt år, når hendes biologiske mor var på natarbejde. Men på grund af politiets afvisning, blev der først gjort noget ved det i 2014. Det skete, da den unge kvinde selv gik til politiet for at få et tilhold mod ex-stedfaren.

På grund af den manglende håndtering af anmeldelsen i 2004 har den 21-årige kvinde fra Herning i mange år lidt af store psykiske problemer.

Vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau fra Midt- og Vestjyllands Politi beklager, at der skulle gå ni år før en anden politibetjent begyndte at efterforske overgrebene.

- Det ærgrer os meget, at politiet på den måde indirekte kan have medvirket til, at et barn har fået større problemer, end det ellers ville have fået, hvis sagen var kørt rigtigt fra begyndelsen, siger Poul Vestergaard-Lau til Herning Folkeblad.

Han har også personligt undskyldt og beklaget den 10 år gamle afvisning over for den 21-årige kvinde og hendes mor.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.