Politiet: FCM-bøller et problem

Voldsomme fans er blevet et stigende problem i FC Midtjylland, mener politiet.

Fredag blev en kvindelig kontrollør tæsket af fans fra FC Midtjylland under en superligakamp i Hobro. Det er blot den seneste af en række episoder, hvor FCM's fans gør sig uheldigt bemærkede med vold og voldsomme episoder.

- Jeg synes , det er rigtigt træls. De kontrollører laver et kæmpe stykke arbejde og det er frivilligt, så det synes jeg ikke er i orden, siger Erik Kristensen, der er politikommissær, Midt- og Vestjyllands Politi, Herning.

Tidligere var lægterne til FC Midtjyllands kampe fyldt med familier. Nu er der kommet en hård kerne til, der vil andet end bare se fodbold.

- Det vi har set gennem de sidste år, det er, at der er nogle, der har skilt sig ud fra den officielle fanklub og vil kalde sig Ultras og måske vil forsøge at matche det vi ser ovre fra storbyerne, siger Politikommissær Erik Kristensen fra politiet i Herning.

I sidste måned fik Klubben en bøde fordi fansene brugte romerlys og inde for de sidste tre år er flere af de mest ekstreme fans kommet på den nationale karantæneliste.

- Det giver jo os lidt ekstra udfordringer. Vi er nødt til at være ekstra opmærksomme på gruppen. Hvis udviklingen fortsætter, så ender det med, vi skal til at følge dem hver eneste weekend, siger politikommissæren.

Flere års karantæne venter

I FC Midtjylland er de godt klar over problemet.

- Jeg synes, man skal se det i det store billede. Stemningen er steget, der er kommet flere folk til. Og når der kommer flere folk til, vil det også trække nogle uheldige elementer med en gang imellem. Det er så vores opgave, at holde snor i dem og få luget lidt ud i dem over tid, siger formand for FCM's officielle fanklub, Black Wolves, Peter Ross.

Samtidig varsler direktøren i FC Midtjylland konsekvenser for de voldelige fans.

- Får vi sat identitet, navn og ansigt på de her folk, der laver den slags ting, så får de rigtigt, rigtigt lange udelukkelser fra FC Midtjyllands kampe. Og vi taler år ud i fremtiden, siger direktør Hans Krabbe til TV Midtvest.

Én fan har allerede fået tre års karantæne i forbindelse med fredagens kamp i Hobro.

02:01 Luk video