Politiet fanger fisketyv på Facebook

Onsdag blev 100 kilo ørreder stjålet fra et dambrug ved Herning. Tyvene lagde billeder på nettet og gjorde opklaringen nem for politiet.

Politiet i Herning har brugt facebook til at opklare tyveriet af 100 kilo ørreder fra et dambrug ved Herning. Betjentene havde en mistanke om, hvem der kunne stå bag tyveriet og da de tjekkede de mistænktes Facebook-profiler dukkede noget ganske usædvanligt op: Mændene poserede på et billede foran et bjerg af fisk.

Med billeder af gerningsmændene foran byttet var det ingen sag for politiet at finde frem til dem. Allerede samme dag kunne politiet anholde en 22-årig mand, der straks tilstod at have hjulpet med at transportere de mange fisk. Han er nu sigtet for hæleri.

Politi: Aldrig set noget lignende

Politiet er overraskede over, hvor nemt det var at finde frem til gerningsmændene. Det er ikke hver dag, tyve poserer på billeder med deres bytte.

- Det er en sjov måde at opklare forbrydelser på og et bevis på, at Facebook kommer vidt omkring. De har jo gjort det ret let for os at finde dem nu. Jeg har aldrig set noget lignende, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Politiet har anholdt en anden 22-årig mand i sagen, der blev afhørt mandag eftermiddag. Han erkendte at have begået tyveriet og er blevet sigtet for det.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.