Politiet: Black Army hører ikke hjemme i Herning

Lokalpolitiet i Herning har sat sig, som et klart mål, at banden Black Army skal ud af byen.

Siden banden Black Army for to måneder siden oprettede en afdeling i Herning, har politiet overvåget dem intensivt.

- De efterforskningsmetoder vi bruger vil jeg helst ikke ind på, men jeg har tidligere brugt det udtryk, at vi ånder dem i nakken, og det er en bred betegnelse for, at vi efterforsker bredt på dem. Vores mission er simpelthen at få dem væk fra gaden, siger Poul Vestergaard Lau, der er leder af lokalpolitiet i Herning. 

Siden banden flyttede ind i klublokalet i Danmarksgade er 10 personer med relation til Black Army ifølge politiet blevet fængslet for trusler, indbrud, vold og røverier.

Alligevel har Black Armys præsident svært ved at se problemet i deres tilstedeværelse.

Folk de er ikke vant til bander her i Herning. Men folk, de tager fejl. Vi er bare ligesom alle andre bander. Og vi er ikke ude på ballade eller noget. Bare en hyggeklub, siger præsidenten, der ønsker at være anonym. 

Men politiet har ikke tænkt sig at slække på deres overvågning. Tværtimod vil de have Black Army ud af Herning hurtigst muligt.

- Spørgsmålet er, om vi kan blive ved med at holde trykket på banden rent arbejdsmæssigt. Får vi mulighed for det, så tror jeg, det lykkes, siger Poul Vestergaard Lau.I den ene video kan du se noget af interviewet med lederen af lokalpolitiet i Herning. I den anden kan du se indslaget fra aftenens udsendelse, hvor der også er interview med bandens præsident.

10 med tilknytning til Black Army er allerede fængslet. Selv kalder banden sig for et broderskab og en hyggeklub.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.