Politi: Voldtægt er opklaret

Efter en ny afhøring af den mistænkte til Gullestrup-voldtægten, betrager politiet nu sagen som opklaret.

Den sigtede 16-årige somaliske mand blev afhørt igen sent fredag eftermiddag, og det var under den afhøring, at afgav en detaljeret forklaring. Tidligere har han ellers nægtet kendskab til voldtægts-sagen. Hans forklaring matcher på alle væsentlige punkter det, som de to piger på 9 og 10 år også har forklaret politiet. Dermed føler Midt- og Vestjyllands Politi sig nu sikker på, at man har fat i den rigtige mand, og man betragter sagen som opklaret.

- Sagen står i et andet lys nu end for 24 timer siden. Derfor kan vi nu koncentrere efterforskningen om den 16-årige, siger efterforskningsleder Michael Kjeldgaard.

Erklærer sig ikke skyldigSelvom den sigtede nu har afgivet en forklaring, der sætter ham i forbindelse med voldtægten, er det ikke det samme som en tilståelse. Sigtelsen har han nemlig ikke taget stilling til, ganske givet for at stå bedst muligt i en kommende retssag.

Efterforskning fortsætter

Politiet fortsætter også efterforsknings- og opklaringsarbejdet. Det sker for at samle så mange beviser som overhovedet muligt, inden man beslutter hvor meget og hvor lidt den sigtede skal tiltales for.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.