Plejehjemsbeboere på udflugt til Danmarks største motorshow

Der er fart på i Herning i weekenden. Både Danmarks største motorshow og SuperCross er i byen. I dag fik plejehjemsbeboere én på opleveren, da de var inviteret på biludstilling.

Som regel forbinder de fleste måske nok bundgas, hestekræfter og flotte biler med yngre mænd, der har benzin i blodet. Men sådan behøver det ikke være. I dag var beboere fra 12 plejehjem i Herning Kommune inviteret til Danmarks største motorshow. 

En af dem der var 69-årige Erling Gravesen fra Østervang Plejecenter. Han var især imponeret over motorudstillingens Mercedes-modeller og så selvfølgelig lastbilerne. Før tiden på plejecenteret var han nemlig lastbilschauffør, og derfor var gensynet med de største biler ekstra stort. 

- Det er landevejens konge, lød det, da han kom så tæt på Scandia-lastbilen, at han kunne røre den.

Se hele reportagen med Erling Gravesen herunder. 

Gamle mænd og gamle biler i Herning

Men det er ikke kun motorshow, der sætter fart over feltet i Herning denne weekend. Sideløbende afholdes nemlig SuperCross og Freestyle Show i Jyske Bank Boxen. Her skal den lokale freestyle motocrosskører fra Kibæk, Alex Porsing, give publikum en oplevelse, når han som hovednavn sætter sig på cyklen og fyrer tricks af.

- Det er altid fedt at køre herhjemme. Jeg fyrer den altid lidt ekstra af, når jeg er hjemme. Jeg kører så meget i udlandet til dagligt, så når jeg endelig er hjemme, så har jeg lige et ekstra hjertebanken, der gør, at jeg giver den lidt ekstra, fortæller Alex Porsing forud for showet. 

I morgen er opvisningerne erstattet af alvor, når de rigtige konkurrencer løber af stablen til SuperCross. 

Reportage fra sidelinjen ved aftenens supercross-stævne

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.