Pingvinerne fryser i Haunstrup

Kalenderen siger forår, og det betyder, at det igen er tid til, at Jyllands Parkzoo åbner for publikum, men for flere af dyrene er det stadig for koldt til, at de kan blive lukket ud.

Sæsonåbningen i Jyllands Parkzoo bliver uden pingvinerne, giraffen, skildpadderne og flere af fuglene. Foråret lader nemlig vente på sig, og selv om dyreparken officielt åbner på søndag, så er det stadig så koldt, at flere af dyrene ikke kan blive vist frem for publikum

- Pingvinerne kan godt få forfrysninger i deres vinger. Desuden kan deres bassin fryse til is, og hvis isen ikke kan bære, kan de falde igennem og drukne, forklarer Christian Yde, der er dyrepasser i Jyllands Parkzoo.

Pingvinerne kommer først ud, når det er isfrit, og når vinden ikke længere er så kold. Pingvinerne i Jyllands Parkzoo stammer oprindelig fra Sydafrika, og de er derfor mere følsomme overfor kulden end eksempelvis kejserpingvinerne.

Giraffen kan få ondt i halsen

Også giraffen i Haunstrup venter på bedre vejr.- Det er for koldt og for glat for giraffen. Med sådan nogle lange ben kan det godt blive farligt. Og den kan selvfølgelig også få ondt i halsen, siger dyrepasseren.

De to skildpadder bliver også inde indtil foråret kommer til Danmark. Hvis de kommer ud i kulden, vil deres kropsfunktioner gå i dvale og deres mave vil gå i stå. Desuden er der også flere af fuglene, der ikke bliver lukket ud til åbningen.

Aldrig oplevet en så kold åbning

Ifølge Christian Yde, så har dyreparken aldrig oplevet en SÅ kold åbning som i år. Alligevel åbner parken palmesøndag, som de plejer, og de vil servere kaffe og suppe, som publikum kan varme sig på.

Det er dog ikke alle dyrende, der fryser i det danske forår - ifølge dyrepasseren nyder rensdyrene det kolde vejr.

Se Fast Arbejde fra maj 2009 fra Jyllands Parkzoo her.