Piger ingen adgang - gymnastikhold for drenge er nødvendigt

Antallet af drenge, der er medlem af en gymnastikforening, falder kraftigt omkring 12-års alderen. Det forsøger man at ændre i Kollund Lind Gymnastikforening ved at arrangere gymnastikcamps kun for drenge.

Det er efterhånden ved at være et sjældent syn med drenge på springmadrassen. Men Kollund Lind Gymnastikforening har lavet et nyt forsøg med gymnastikcamps kun for drenge - netop for at få flere drenge til at vælge gymnastikken.

quoteVi prøver at dreje gymnastikken væk fra den gammeldags gymnastik og over til spring og fart

Per Bennedsgaard

- Vi har lavet det, fordi vi gerne vil fremme drengegymnastikken lidt. Vi har set, at over de sidste fem til ti år, er vores medlemstal på drengesiden dalet ret kraftigt, siger Per Bennedsgaard fra Kollund-Lind Gymnastikforening.

Drenge mister interessen

48 drenge i alderen 8-13 år som har valgt at bruge tre dage på gymnastik.

- Jeg synes det så sjovt ud, så min mor meldte mig til, siger Laurits Emanuel på 8 år.

De fleste af drengene går eller har gået til gymnastik, men tal fra DGI viser, at når drenge er omkring 12 år mister de interessen. Antallet af drenge, som er medlem af en gymnastikforening, falder drastisk fra 53.000 til 6.000 på landsplan.

- Selvfølgelig er der jo kamp om børn og drenge til idræt, og der er jo sportsgrene, som helt klart appellerer endnu mere til drengenes udfoldelsesiver. Drengene får ikke altid lov til at udfolde sig på deres præmisser til gymnastik, og så fanger det ikke deres interesse, siger Kurt Søndergaard, idrætskonsulent ved DGI Midtjylland.

Piger ingen adgang! 48 drenge i alderen 8-13 år var på gymnastikcamp kun for drenge.
Piger ingen adgang! 48 drenge i alderen 8-13 år var på gymnastikcamp kun for drenge.
Foto: Anne Moulvad, TV MIDTVEST

Gymnastikcampen i Lind ved Herning er kun for drenge og det er der en grund til. Udover at holde drenge og piger adskilt, har det vist sig, at gymnastikken skal være powerorienteret for drenge for at fastholde dem.

quoteDrengene får ikke altid lov til at udfolde sig på deres præmisser til gymnastik, og så fanger det ikke deres interesse

Kurt Søndergaard, idrætskonsulent ved DGI Midtjylland

- Vi prøver at dreje gymnastikken væk fra den gammeldags gymnastik og over til spring og fart og alt det, som gør det her det vil vi, det er sjovt, og der er fart på, siger Per Bennedsgaard.

Omkring 900 går til gymnastik i Kollund Lind Gymnastikforening. 80 procent er piger og 20 procent er drenge. Foreningen satser på at løfte medlemstallet med 5-10 procent hver år.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.