Peder har været fodboldtræner i over 50 år: - Man kan ikke se, at han er 75

U19-drengene fra Snejbjerg SG&I har en særdeles engageret træner i Peder Ørskov Jensen. Både træner og drenge nyder samarbejdet.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det.

Der er nemlig en særdeles engageret træner på banen, når U19-drengene fra Snejbjerg SG&I træner. 

Han løber rundt og dirigerer sine tropper som en ung mand. Men Peder Ørskov Jensen - eller PØ som han kaldes i klubben - er 75 år og har været fodboldtræner i over 50 år.

- Man kan ikke mærke, at han er 75. Han flyver rundt og hopper og danser. Det er dejligt. Han har virkelig tilført noget humør og attitude, siger en af spillerne, Jonas Bækbo.

Peder Ørskov Jensen havde egentlig besluttet sig for at stoppe trænerkarrieren, da coronapandemien rullede ind over landet. Men han lod sig overtale til at begynde igen, og det går så godt, at U19-drengene lige nu fører deres pulje.

- Det bedste ved at være træner er, når tingene lykkes og drengene udvikler sig. Man kan se, at de bliver bedre, og jeg roser dem også rigtigt meget, siger han.

Kræver god grund til afbud

Men PØ er også en mand, der stiller krav til sine spillere. Man skal have en meget god grund til ikke at møde op til træning.

- Jeg tror ikke, at der kommer de afbud, der ellers ville være kommet, hvis det var en yngre træner. De ved godt, at PØ ellers ringer til dem og spørger, hvor de er henne. Det forpligter over for alle sammen, siger holdleder Kennet Mikkelsen.

Selv om han har alderen til at være pensionist på fuld tid, er fodbolden ikke det eneste, der holder Peder Ørskov Jensen i gang. Tre gange om ugen kører han også bus om morgenen - simpelt hen fordi han kan lide det. 

Hvor længe han bliver ved med at være træner, ved han endnu ikke. Men når han løber rundt sammen med drengene på træningsbanen, ligner han ikke en mand, der er på vej til at stoppe. Og det er de glade for i Snejbjerg.

På fredag møder PØs hold rækkens nummer to, Brande. Uafgjort er nok til, at Snejbjerg vinder rækken.

Peder Ørskov Jensen
Foto: Michael Aarup, TV MIDTVEST