Påvirket bilist bragede ind i anden bil på Herningmotorvejen

Både føreren og passageren i en bil, der påkørte en anden bil på Herningmotorvejen fredag, var påvirket af alkohol.

En bilist, der var så påvirket af alkohol, at politiet dårligt kunne forstå hans forklaringer, påkørte fredag eftermiddag en anden bil bagfra på Herningmotorvejen.

quoteI forbindelse med at han bliver testet med alkometer, blev der målt en promille langt over det tilladte

Allan Riis, Vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

Uheldet skete omkring klokken 15 på strækningen mellem tilkørsel 39 og afkørsel 38. Bilen, der blev påkørt, var netop kørt ind på motorvejen i østgående retning, da uheldet skete.

- Bilen bliver ramt bagfra af en anden bil, hvori der sidder to mænd, der begge er så berusede, at politiet ikke kan finde hoved eller hale i deres forklaringer, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

De to berusede mænd er fra henholdsvis Ikast og Brande. Den 62-årige passager i bilen blev fragtet til Aarhus med et kranietraum, mens føreren, en 60-årig brandit, slap fra uheldet uden skader. Derfor kom han i stedet med på politistationen.

- I forbindelse med at han bliver testet med alkometer, blev der målt en promille langt over det tilladte, forklarer vagtchefen. 

En blodprøve skal nu fastslå den endelige promille, mens manden også kan se frem til en afhøring, når han bliver ædru nok til det.

Føren af bilen, der blev påkørt, var en 72-årig mand fra Lemvig-egnen. Med sig i bilen havde hans sin kone og parrets to børnebørn på bagsædet. Et af børnebørnene klagede over smerter og blev kørt til observation i Herning. De tre andre slap uskadt fra uheldet.

Motorvejen var helt spærret, mens rednings- og oprydningsarbejdet foregik. Efter cirka 20 minutter åbnede det yderste spor for trafik, og begge spor er nu igen farbare.