Patrick Bjorkstrand tæt på NHL

Den tidligere Herning-spiller Patrick Bjorkstrand skal vise talentet frem hos Los Angeles Kings i verdens bedste ishockey-liga.

Patrick Bjorkstrand får lov at vise talentet frem, når Los Angeles Kings i denne uge ser en række talenter an på klubbens såkaldte Development Camp.

24-årige Bjorkstrand har i de seneste sæsoner gjort en god figur for Medvescak Zagreb i KHL, og det har vækket interessen hos Los Angeles Kings, som har givet den hurtige forward chancen for at spille sig til en NHL-kontrakt med klubben.

Patrick Bjorkstrand er en af 13 forwards, som er blevet inviteret med på træningslejren. Det skriver ishockey-sitet Faceoff.dk

– Patrick er blevet inviteret med på Los Angeles’ Development Camp, og vi mener, at det er en stor mulighed for ham. Vi er glade for, at en Medvescak-spiller har fået muligheden og vi tror, at det vil hjælpe ham med at fortsætte sin udvikling som spiller, siger Medvescak Zagrebs sportsdirektør Aaron Fox til klubbens hjemmeside.

Bjorkstrand har været med på det danske landshold ved de seneste fire VM-turneringer, men pladsen på Los Angeles Kings’ camp er den hidtil bedste mulighed, han har fået for at vise sig frem i NHL-sammenhæng.

Patrick Bjorkstrand har en forhåndsaftale med Medvescak Zagreb for den kommende sæson, men Los Angeles Kings’ Development Camp kan måske bane vejen for et nordamerikansk eventyr for den tidligere Herning-spiller.

– Patrick er stadig Medvescak-spiller, men han har en option indtil 15. juli. Hvis han ikke på det tidspunkt har fået en NHL-kontrakt, vil Patrick komme tilbage til Zagreb og spille sin fjerde sæson i Medvescak. Hvis han får et tilbud, så er der ingen tvivl om, at det vil være en utrolig mulighed for en af vores egne, og så bliver han i Nordamerika, siger Aaron Fox.

Fire andre danskere deltager i løbet af sommeren på andre NHL-holds Development Camps. Nikolaj Krag Christensen er med i St. Louis Blues, Patrick Russell er med på Edmonton Oilers’ camp, mens frederikshavnerne Mathias From og Joachim Blichfeld skal være med i henholdsvis Chicago Blackhawks og San Jose Sharks.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.