Pas på falske hjemmehjælpere

Politiet advarer mod tricktyve. En ældre kvinde fra Herning er blevet bestjålet i sin lejlighed.

En 84-årig kvinde fra Herning er blevet udsat for et tricktyveri af en kvinde, der udgav sig for at være fra kommunen. Det skete i går på Gl. Landevej.

Den ældre kvinde fortæller, at hun fik besøg kl. 18.30. Tricktyven sagde, at hun var fra kommunen og skulle undersøge, hvor meget rengøring kvinden havde brug for. Kvinden troede ikke på tyven og sagde nej, men det fik tyven til at skubbe kvinden ind i lejligheden. Efter få minutter var hun væk igen.

Kvinde fra Gl. Landevej gætter på, at der var flere om tyveriet. Hun fik stjålet for et 5-cifret beløb af smykker, porcelæn og kontanter.

Politiet advarer

Det samme er for nylig sket i Struer og Lemvig, og det har fået politiet til at advare mod tricktyve. Politiet opfordrer ældre til ikke at lukke hjemmehjælpere ind, som de ikke kender i forvejen. Hvis man er i tvivl kan man til hjemmehjælpens kontor og bekræfte, at der er tale om en "ægte" hjemmehjælper.

Politiet ved ikke, om det er samme gerningsmand, der er tale om. Men signalementet er nogenlunde det samme. Hun bar en hat eller et tørklæde. Hun havde mørkt tøj på og havde mørke runde briller. Hun var af udenlandsk herkomst.

Vores reporter Karina Borg Hansen har været i Herning, hvor tricktyveriet fandt sted:


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.