Pape: Politi skal kunne flytte fodboldkampe

Politiet skal have vetoret til at bestemme, hvornår en højrisikofoldboldkamp bliver spillet. Det mener De Konservatives formand Søren Pape Poulsen

Det gik ikke stille for sig, da ærkerivalerne FC Midtjylland og Viborg F.F. lørdag aften spillede kamp mod hinanden i Herning.

Flere gange måtte politiet trække stavene, for at holde tilhængerne i ro, og en politimand kom til skade under optøjerne.

Fankoordinator i FC Midtjylland, Peter Ross, mener, at urolighederne især skyldes det sene tidspunkt, kampen blev spillet på:

- Set fra mit skrivebord, så er det ikke hensigtsmæssigt, at ligge et lokalopgør, hvor man ved, at der er store følelser på spil, klokken 20 en lørdag aften. Folk har haft mulighed for at få lidt ekstra indenbords. Man er lidt mindre velovervejet, end man normalt ville være, siger han.

Pape: Politiet skal have vetoret

Politiet bruger mange ressourcer på at holde fodboldfansene i ro. Derfor mener De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, at politiet i sidste ende have vetoret til at bestemme, hvornår en fodboldkamp bliver spillet.

- Jeg synes, man skal have en tættere dialog med poltiet, og i sidste ende give dem vetoret over, hvornår man skal spille de her kampe. Politiet ligger i den grad ned i øjeblikket. De har så mange overarbejdstimer, og der er ingen grund til at bruge flere ressourcer end højst nødvendigt, siger han.

I dag er det den tv-station, der viser kampen, der bestemmer hvornår den bliver spillet.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.