Påkørt af bil: Fodgænger i kritisk tilstand

En 41-årig mand fra Holstebro er i kritisk tilstand efter han lørdag aften blev påkørt af en bil i Herning. (Foto: Google Maps)

En 41-årig mand fra Holstebro er i kritisk tilstand efter han lørdag aften blev påkørt af en bil på Tjørring Hovedgade i Herning.

Ulykken skete klokken 21.40, da en 25-årig bilist kom kørende ad hovedgaden i Tjørring. Fodgængeren, en 41-årig mand fra Holstebro, stod midt på kørebanen med ryggen til bilen.

Alvorlige kvæstelser efter påkørsel

Bilisten, der angiveligt kørte 80-90 kilometer i timen, kunne ikke nå at bremse, da han pludselig så fodgængeren på vejen.

Fodgængeren blev påkørt og kom alvorligt til skade. Han blev bragt til skadestuen på Regionshospitalet i Herning, hvor han stadig er i kritisk tilstand, fortæller vagtleder Sune Espersen til TV MIDTVEST.

Politiet blev advaret inden ulykken

16 minutter inden den 41-årige blev påkørt, modtog Midt- og Vestjyllands politi en henvendelse fra en forbipasserende bilist, der bemærkede fodgængeren gå rundt på kørebanen med en cykel.

Bilisten havde stoppet den 41-årige og fået ham til at trække væk fra vejen, men tog samtidig kontakt til politiets politiets vagtcentral for at advare om, at manden havde befundet sig på kørebanen og, at det kunne blive farligt, hvis han igen gik ud på kørebanen.

Ingen ledig patrulje

Lidt efter skete ulykken. Men politiet forklarer, at det ikke havde mulighed for at reagere på henvendelsen fra den forbipasserende bilist.

- Vi havde ikke en ledig patrulje at sende til stedet. Vi har jo altid patruljer omkring Herning, men de var optaget af andre politisager, da vi fik henvendelsen, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Sune Espersen, til TV MIDTVEST.

På grund af mandens skader, har det endnu ikke været muligt at afhøre ham, fortæller politiet.

Politiet ved ikke om fodgængeren var beruset ved påkørslen.