Overvågningskameraer på vej til Herning

Nu skal det være mere sikkert at færdes i Hernings byliv. Derfor bliver der snart sat overvågningskameraer til hjælp for politiet.

Det varer det ikke længe, før folk i Herning vil blive overvåget. Der kommer nemlig overvågningskameraer op på gågaden i Herning. Kameraerne kommer i kølvandet på en række episoder i Hernings natteliv, hvor blandt andet en 22-årig kvinde for nylig blev forsøgt voldtaget. Det er især i nattelivet, hvor kameraerne bliver brugbare

- Der er to årsager til, at vi gør det - det er blandt andet præventive årsager og så også efterforskningsmæssige årsager. Præventivt - det er selvfølgelig for at få folk til at lade være med at lave noget, men gør de noget, så har vi mulighed for at finde dem bagefter, siger Poul Vestergaard-Lau, leder af lokalpolitiet i Herning.

Overvågning er ganske udbredt i Midt- og Vestjylland. Overvågning er udbredt i Midt- og Vestjylland - der har tidligere været kameraer på gågaderne i Skive, Nykøbing, Silkeborg og Viborg. Lige nu hænger politiets overvågning i Holstebro - og altså snart også i Herning.  

- Overvågningen har længe stået på politiets ønskeseddel i Herning. Og i kølvandet på flere episoder i byens natteliv er det ekstra øje blevet ekstra aktuelt, siger Poul Vestergaard-Lau.

En fremragende ide

Senest førte overvågningsbilleder til, at en 24-årig mand blev fængslet for det føromtalte voldtægtsforsøg. Det var et held, at gerningsmanden blev fanget af kameraet på en bar, men i fremtiden bliver nattelivet også filmet fra gaden, og det er stor glæde for herninggenserne.

- Jeg synes, det er en fremragende ide. Der har været mange episoder på det seneste i Herning. Jeg har savnet overvågning, når vi har haft de her episoder, Mathias Holm Munk, studerende, Herning.

- Jeg synes, det lyder som en god idé - jeg tror, det vil gøre, at man vil føle sig lidt mere tryg, Nanna Bredberg Flyger, studerende, Herning.

Det er planen, at kameraerne bliver sat op hurtigst muligt, fastslår Poul Vestergaard-Lau.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.