Overvågning gav pote: Litauere anholdt

Tre litauiske mænd anholdt, da de var på vej ud af landet med tyvekoster. Nu er de idømt 40 dages fængsel og udvist af Danmark.

Det viste sig at være en god ide, da den mobile tyverigruppe under Midt- og Vestjyllands Politi mandag besluttede sig for at følge efter tre unge litauiske mænd. Det førte nemlig til opklaringen af et villaindbrud i Tjørring ved Herning natten til søndag.

Politiet blev opmærksom på litauerne, da en patrulje fra Silkeborg opdagede, at de lå og sov i deres bil. De tre mænd gav en noget usammenhængende forklaring på, hvad de lavede i Danmark, og da de senere forlod stedet, havde de mobile tyverigruppe i hælene - uden at vide det.

Litauerne kørte først ud i en skov - formentlig for at hente tyvekoster - og satte herefter kursen mod den dansk/tyske grænse. Så langt nåede de dog aldrig - de blev anholdt på en motorvejsrasteplads ved Haderslev, og da betjentene undersøgte deres bil, fandt de flere tyvekoster, der formentlig stammer fra indbruddet i Tjørring.

De tre unge mænd blev tirsdag fremstillet i retten i Herning, hvor de fik en straksdom på 40 dages fængsel og herefter seks års udvisning af Danmark.