Overlegne FC Midtjylland udklasserer tamme AaB

FC Midtjylland var klart bedre end AaB, da Superligaens førerhold søndag tog hjem fra Aalborg med en 2-0-sejr.

Joel Andersson scorede FC Midtjyllands andet mål i 2-0-sejren over AaB.

Der var klasseforskel i Aalborg, da FC Midtjylland søndag sikkert slog AaB med 2-0 i de to holds opgør i første runde af mesterskabsspillet i 3F Superligaen.

Midtjydernes mål blev scoret i første halvleg af Erik Sviatchenko og Joel Andersson.

FCM var kampen igennem bedst og lagde i perioder et hårdt tryk på AaB, som havde svært ved at holde udeholdet fra chancer.

AaB's største profil Lucas Andersen sad ude med karantæne, og det var måske en af grundene til, at aalborgenserne manglede offensive idéer.

Selvom nordjyderne kom lidt bedre med i anden halvleg, forsvarede FCM solidt føringen fra første halvleg og kunne fortjent tage sejren.

Midtjyderne cementerer dermed førstepladsen i tabellen med 68 point for 27 kampe og øger forspringet til FCK til 12 point, inden københavnerne senere søndag møder FCN.

AaB er fortsat på sjettepladsen med 38 point.

Udeholdet dominerede store dele af første halvleg og skabte mange gode målchancer.

Dominansen blev også omsat til et føringsmål efter 28 minutter.

På et hjørnespark nåede FCM-anfører Erik Sviatchenko højest i feltet og pandede flot bolden i mål.

Fem minutter før pause udbyggede Midtjylland meget fortjent føringen.

Højreback Joel Andersson opsnappede en dårlig clearing, inden han tog en berøring og hamrede bolden i det lange hjørne.

I anden halvleg fortsatte FCM ufortrødent med at skabe chancer, selvom AaB kom lidt bedre med spillemæssigt.

Hjemmeholdet kom da også frem til enkelte chancer, men det var ikke nok til at reducere og skabe spænding i kampen.