Overhaling skyld i dødsulykke

En 45-årig mand ville onsdag formiddag overhale en lastbil, men stødte i stedet frontalt ind i en svingende lastbil og døde på stedet.

En overhaling i alt for høj fart fik onsdag formiddag dødelig konsekvens for en 45-årig mand fra Odense, der i sin varebil kørte ind i en lastbil på rute 34 ved Simmelkær.

Det fortæller politikomæssir ved Midt- og Vestjyllands politi, Jan Struwe Nørrum, fra ulykkesstedet til TV MIDTVEST.

- Han har angiveligt overhalet en lastbil, men er så kørt ind i en anden lastbil, som kørte foran og var ved at svinge til venstre, lyder det fra politikomissæren, der mener, at førerens fart kan have været en afgørende faktor.

- Speedometeret er blevet slået i forbindelse med sammenstødet, og det er standset på 105 km/t, så han har i hvert fald ikke kørt under det, forklarer Jan Struwe Nørrum.

Der kan dog endnu ikke konkluderes noget endeligt om, hvor hurtigt varebilen kørte ved sammenstødet. Det skal politiets teknikere og en bilinspektørs undersøgelser nu fastslå.

Rute 34 var i flere timer lukket, mens undersøgelser og oprydningsarbejde pågik. Men den store hovedvej, der går mellem Skive og Herning, er nu åben igen.