Overfaldsmænd ringede på døren: Ægtepar blev angrebet med baseballbat og jernrør i eget hjem

Motivet for overfaldet er stadig helt ukendt, da ægteparret ifølge politiet ikke kender gerningsmændene. Politiet kalder sagen 'meget alvorlig'.

Tre bevæbnede mænd tiltvang sig mandag aften adgang til en privat bolig og overfaldt et ægtepar, der bor på en adresse på Sandgaardsvej i Birk ved Herning.

De tre mænd havde ringet på døren, og da manden åbnede, overfaldt mændene ham med baseballbat og jernstang, imens de råbte efter ham.

Ægteparret forsøgte at forsvare sig mod overfaldsmændene.

- Manden tog en køkkenmaskine og smed på den ene gerningsmand, og så flygtede de over til naboen, siger Bent Smedegaard, der er sekretariatsleder ved Lokalpolitiet i Herning. 

- Derefter kørte gerningsmændene fra stedet i en grå bil, som vi desværre ikke har nogen nummerplade på.

I sikkerhed hos naboen ringede den 49-årige hustru til politiet. Anmeldelsen kom ind klokken 18.55, og der blev hurtigt sendt en patruljevogn ud til adressen.

Signalementet af de tre gerningsmænd har politiet lavet ud fra ægteparrets beskrivelse, da gerningsmændene allerede var stukket af, da politiet ankom til stedet.

Signalement af de tre overfaldsmænd

Meget alvorlig sag

Sekretariatsleder Bent Smedegaard fortæller, at politiet stadig intet ved om motivet for overfaldet på ægteparret. Sagen er derfor både alvorlig og speciel, mener han.

- De kender ikke til nogen, der er fjender af dem overhovedet. Det er en velanset familie med børn, siger Bent Smedegaard.

- I misbrugsmiljøet ser vi af og til, at man afstraffer hinanden, fordi nogen skylder penge, men at trænge ind til sådan en velanset familie, som ikke har det mindste kendskab til gerningsmændene - ud fra det vi har fået i hvert fald - det, synes jeg, er meget alvorligt, fortsætter sekretariatslederen.

Politiet er allerede i gang med efterforskningen og skal blandt andet se ægteparrets overvågningsvideoer igennem, ligesom det undersøger, om der skulle ske at være andet videoovervågning i området. 

- Vi ser meget alvorligt på sagen og vil rigtig gerne opklare den, så vi efterforsker på fuld tryk, siger Bent Smedegaard.

Har man oplysninger, der kunne være relevante for opklaringen af sagen, så hører politiet meget gerne om dem.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.