Overfaldsalarm brugt på tankstation: Kunde slog ekspedient i ansigtet

En kvindelig ekspedient på Circle K i Herning blev onsdag morgen overfaldet, efter hun havde lavet mad til en kunde.

Tidligt onsdag morgen endte et køb på Circle K på Silkeborgvej i Herning helt galt. En kunde bestilte først noget mad og bad derefter en kvindelig ekspedienten om hjælp til kaffeautomaten. Da hun kommer hen til kunden, overfalder han hende.

- Pludselig tager han fat om nakken på ekspedienten og tildeler hende slag i ansigtet med den anden hånd, forklarer Simon Skelkjær, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Overfaldet skete klokken 4.45, og på vej ud ad døren tager overfaldsmanden to flasker spiritus med sig.

En 40-årig mand blev otte minutter efter overfaldet på Circle K anholdt og sigtet for vold og tyveri.
En 40-årig mand blev otte minutter efter overfaldet på Circle K anholdt og sigtet for vold og tyveri.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

På fri fod i otte minutter

Den kvindelige ekspedient brugte sin overfaldsalarm til et vagtselskab, der hurtigt fik alarmeret politiet. Ud fra ekspedientens signalementet af overfaldsmanden blev han hurtig fanget.

- Efter otte minutter fanger vi ham et andet sted i byen, og han bliver sigtet for vold og tyveri, siger Simon Skelkjær.

Han fortæller, at den anholdte som udgangspunkt ikke bliver sigtet for røveri, da han først slår kvinden og først bagefter tager spiritusflaskerne.

Ifølge politiets vagtchef var ekspedienten rystet efter overfaldet, men hun havde ikke fået store fysiske skader.

Tilstod ved anholdelse

Den 40-årig mand blev anholdt kun 500 meter fra tankstationen. En patrulje så ham gå ind gennem en smøge, så en af betjentene stiger ud af bilen og følger efter ham til fods, mens betjenten i politibilen kører om på den anden side.

- Da de anholder ham, erkender han at have smidt de to flasker fra sig. Han erkender også at have slået ekspedienten. Vi har her til morgen set videoovervågning fra butikken, hvor vi kan se det hele, og det bekræfter, at det er ham, der er gerningsmanden, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning

Han fortæller, at den anholdte er fra Litauen og har været i Danmark i omkring syv måneder.

Senere i dag skal den anholdte fremstilles i grundlovsforhør. Udover sigtelserne for tyveri og vold, så er han også sigtet for at have en ulovlig kniv på sig.

- Ved anholdelsen havde han en låsbar foldekniv med en bladlængde på otte centimeter på sig. Det er i sig selv en lovovertrædelse at bære kniv offentligt, og desuden er kniven også ulovlig, forklarer Bent Smedegaard.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.