Ørre Kirke genindviet

Efter et halvt års restaurering blev Ørre Kirke i dag genindviet.

2. påskedag blev den lille middelalderkirke Ørre Kirke mellem Aulum og Herning genindviet. Restaureringen har stået på i et halvt år, og det har været hårdt arbejde.

- Der har ligget en del arbejde bag, også fordi vi skulle forholde os til Nationalmuseet og de andre instanser, kongelige bygningsinspektører og stiftet, som skal godkende tingene. I samme ombæring skal vi også forholde os til, at det er en gammel kirke, og man ikke bare kan få lov til hvad som helst. Så der har været mange dele i det, siger Jytte Hoffmann, formand for menighedsrådet i Ørre Kirke.

Kirken er blevet lysere og lettere, og den  har fået ny farvesætning samt alterbilleder af kunstner Ole Lindqvist.

- Jeg er rigtig glad for resultatet. Kirken har fået den lethed og lyshed, som vi gerne ville have, og det giver lidt mere liv end den tunge kirke, vi havde før. Så jeg håber, den indbyder endnu mere, end den gjorde i forvejen, siger Jytte Hoffmann.

Biskoppen genindviede kirken

Biskop i Viborg Stift, Henrik Stubkjær, genindviede kirken og stod sammen med kirkens præst, Lise Edelberg Andersen, for festgudstjenesten.

- Det er utrolig festligt, og det vidner jo også om en kirke, der er levende, og som til stadighed fornyer sig og taler ind i den tid, vi er i for også at være en kirke, der er relevant for mennesker i dag. Så det er en glædelig begivenhed, siger biskoppen.

Alle kirkens pladser var besat, og der måtte hentes ekstra stole, så der var plads til alle dem, der ville deltage i festgudstjenesten.

Ørre Kirkes nye alterbillede referer til 2. påskedag med vandringen til Emmaus.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.