Orienteringsløb i Gødstrup: Vejvisere øver sig i at finde rundt på det nye kæmpesygehus

Der er kun tre uger til de første patienter flytter ind på stuerne på sygehuset i Gødstrup. Men sygehuset er kæmpestort og kan være svært at finde rundt på, så frivillige fra Dansk Røde Kors øver sig lige nu, så de kan hjælpe patienter og pårørende med at finde den rette vej.

Der er 4.600 forskellige rum fordelt på 148.000 kvadratmeter på det nye sygehus i Gødstrup. Så det er ikke ukompliceret at finde vej på landsdelens nye og kæmpestore hospital.

- Jeg tror, det kan være overvældende at komme ind i forhallen her på sygehuset, så jeg håber, jeg kan guide folk, så de kan føle sig trygge, siger Lone Boye, der er en af de frivillige fra Dansk Røde Kors, der har meldt sig som patientstøtte i Gødstrup.

Det samme har Sinikka Kangas Larsen.

- Jeg har oplevet, at når man kommer ind på et helt nyt og fremmed sted, så er det meget svært at finde vej. Derfor har jeg også fået mange positive reaktioner på, at vi står og hjælper på vej, siger Sinikka Kangas Larsen, der er med til at rekrutterer vejviserne.

Patientstøtter

Her tre uger før åbningen af det nye sygehus er omkring 100 patientstøtter ved at øve sig i at finde rundt. Og selv om det er et stort sted, så finder de hurtigt den rette vej. Efter et par timers orienteringsløb rundt på de lange gange og i de mange rum, er de klar til at guide patienter og pårørende.

- Jeg synes, det er meget nemt og logisk, så jeg tror ikke, det bliver et problem for mig, siger Jørn Jensen, der er vejfinder på sygehuset en gang om ugen.

Flytning af inventar begynder allerede i næste uge, mens de første patienter bliver flyttet fra Holstebro til Gødstrup søndag den 13. februar.