Optimismen spirer hos FC Midtjylland og Silkeborg IF

I de to Midt- og Vestjyske superliga-klubber er der høje forventninger til den nye sæson. Og ifølge en ekspert har de noget at have optimismen i.

Efter Viborg FF's nedrykning er der to superliga-klubber tilbage i regionen, nemlig FC Midtjylland og Silkeborg IF. 

I begge klubber er der høje forventninger. FC Midtjylland endte i sidste sæson på en fjerdeplads. Men i første omgang handler det om at få en god start, hvis det står til den administrerende direktør i FC Midtjylland, Claus Steinlein. 

- Rent superligamæssigt skal vi vinde hver eneste kamp og komme rigtigt godt i gang med denne sæson. Når vi når hen i foråret, må vi vurdere, hvordan det ser ud, men vi skal følge med hele vejen, siger Claus Steinlein til TV MIDTVEST. 

Claus Steinleins optimisme og høje forventninger bliver bakket op af Chefredaktøren på Tipsbladet. Han tror på, at FC Midtjylland kan følge med hele vejen. 

- I denne her sæson har jeg faktisk FC Midtjylland til at ende på andenpladsen. Jeg synes, at de har en fornuftig idealopstilling, og ikke mindst har de også en god bredde, siger Troels Bager Thøgersen. 

Hos FC Midtjylland handler det i første omgang om at kvalificere sig til gruppespillet i Europa League. På torsdag skal de møde ungarske Ferencvaros i den jagt.  

Status quo eller bedre

I Silkeborg er forventningerne ikke at spille med i toppen, men mindre kan også gøre det. Klubben endte i sidste sæson som nummer ni, og hvis man spørger cheftræneren, så er status quo ikke så dårligt. 

- Hvis vi kan gøre det ligeså godt som i fjor, så er det godkendt. Jeg håber, at vi kan gøre det bedre, siger Peter Sørensen. 

Klubben har mistet to profiler fra sidste sæson i Emil Scheel og Nicklas Helenius. Til gengæld har de hentet den 20-årige svenske angriber, Gustav Nilsson i Brøndby. 

- Jeg er godt tilpas med vores trup. Det er som det skal være, selvom der godt kunne være plads til en enkelt mere måske, siger Peter Sørensen om truppen. 

Hvis man skal tro på Tipsbladets chefredaktør kan Silkeborg klare sig bedre end deres placering fra sidste år, hvis alting flasker sig. 

- Hvis alting former sig, så er Silkeborg en af mine outsidere til at drille nogle af de større hold omkring sjettepladsen, siger Troels Bager Thøgersen. 

Sjettepladsen er den sidste plads, der giver adgang til slutspillet i toppen af Superligaen. 

FC Midtjylland skal i første kamp af superliga-sæsonen til Brøndby og møde sølvvinderne, mens Silkeborg skal møde Lyngby BK, som fik bronze sidste år. 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.