Optagelseshjem åbner ny cafe

Møltrup Optagelseshjem har åbnet en ny cafe, hvor der bliver taget ekstra hensyn til de ansatte.

I Vildbjerg har Møltrup Optagelseshjem netop åbnet en ny cafe - en socialøkonomisk virksomhed, hvor der bliver taget ekstra hensyn til de ansatte. 

- Jeg forventer, at det bliver sådan et sted, hvor mennesker kan få et andet billede af sig selv. Forstået på den måde at man går fra en, der skal have hjælp, til en, der hjælper andre, siger Ebbe Larsen, forstander på Møltrup Optagelseshjem.

Én af dem, der har fået job der, er alkoholikeren John Thomsen Sørensen. For fire år siden havnede han på Møltrup Optagelseshjem. Han håber, at cafeen kan gøre en forskel i hans liv, der indtil nu har været fyldt med alt andet en stabilitet.

- Det er en stor chance for mig. Nu er der noget at stå op til. Førhen startede jeg dagen i en spillehal, og så kørte den bare med at drikke. Det er jo ikke et liv, siger John Thomsen Sørensen.

I bund og grund jagter den 55-årige nye mand i køkkenet det samme som de fleste andre, nemlig en helt almindelig hverdag. Nu har han skiftet kontanthjælpen ud med et flexjob.

- Det er skønt. Det, håber jeg på, bliver fremtiden. Nu kommer jeg der hen, hvor jeg kommer videre. Også fordi mit alkoholforbrug stort set er nede på nul. Jeg kan godt nyde en øl nu, hvor jeg ikke behøver at drikke 20 øl om dagen. Det kan jeg sagtens, så det har været godt. Jeg er kun 55, så nu skal jeg videre med mit liv denne her gang. Nu er det slut, og det ser jeg frem til, siger John Thomsen Sørensen, der på et tidspunkt drak 35 øl om dagen.

På sigt er det meningen, at cafeen skal have 10 ansatte fra Møltrup Optagelseshjem.

Møltrup Optagelseshjem er et hjem, hvor mænd, som for kortere eller længere tid har brug for støtte i deres liv, kan finde hjælp til at tage livet op på ny.

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.