Opgiver bycenter til en halv milliard

Et bycenter på 27.000 m2 og en pris på op mod en halv milliard bliver ikke til noget i Herning – i denne omgang

Der var store ambitioner, da Herning Kommune og Investeringsselskabet KFI for små tre år siden præsenterede idéen om et 27.000 m2 stort butikscenter i Hernings bymidte. Centeret skulle være Hernings svar på Bruuns Galleri i Aarhus, men nu er idéen der var budgetteret til en pris på en halv milliard gået i vasken.

 - Vi har virkelig lagt mange kræfter i at få planerne til at lykkes, og det er rigtig ærgerligt, at finanskrisen spænder ben for centret. Men det er hverken i byens eller investeringsselskabets interesse at få et nyt butikscenter, som måske ikke bliver fuldt udlejet, siger borgmesteren i Herning, Lars Krarup (V), i en pressemeddelelse.

Vil styrke bymidten alligevel

Det store center var udset som det, der skulle give hele bymidten et gevaldigt løft. Men selvom det nu ikke bliver til et 'Bruuns Galleri' i Herning, så vil Herning Kommune og KFI fortsat samarbejde om at forbedre og optimere den centrale handelsgade i byen.

 - For byens skyld vil vi hellere vente med projektet, til tiderne bliver bedre, og i mellemtiden vil vi arbejde videre med andre muligheder for at styrke detailhandlen i midtbyen, siger Lars Krarup (V).

Her kan du se, hvad både borgmester Lars Krarup og KFI's direktør, Marcus Chloeva, sagde om ambitionerne for projektet, da det blev offentliggjort i oktober 2009.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.