Opera Festival i Herning: - En helt speciel følelse

Opera skal ikke kun være for de finkulturelle, lyder det i Herning, hvor der i weekenden er blevet afviklet en festival for den klassiske musik.

Der var i weekenden rig mulighed for at opleve opera og klassisk musik i Herning, da den første udgave af Herning Opera Festival blev afholdt.

Festivalen er et forsøg på at gøre op med forestillingen om, at operaen kun henvender sig til det finkulturelle publikum.

Derfor har den stået på alt fra opera-bingo til øl-opera og opera-brunch. Alt sammen for at gøre den ældgamle kunstform en anelse mere folkelig, fortæller festivalens formand, Helge Sander.

- Der er garanteret en masse mennesker, som får øjnene op for de oplevelser, som knytter sig til en kunstart, som jo ikke er særlig udbredt her vest for den jyske højderyg.

- Jeg er overbevist om, der er rigtig mange, som kan få oplevelser på et nyt felt, hvis man bare stifter bekendtskab med det, siger Helge Sander.

En speciel følelse

Det kan lyde som en svær disciplin at få operaen til at slå igennem på et folkeligt plan. Amalie Bülow Friis, der selv synger i MidtVest Pigekor, er dog fortrøstningsfuld.

- Sang skulle gerne være noget, der gør os alle sammen gladere og får os til at få et bedre fællesskab.

- Det er en helt speciel følelse, som er svær at beskrive, men som jeg tror alle får lov til at opleve gennem sådan et arrangement, lyder det fra Amalie Bülow Friis.

20 solister, tre kor og adskillige musikere var med til at levere lydkulissen på festivalen i Herning.

Arrangørerne forventer snart at kunne tage stilling til, hvorvidt festivalen kommer igen til næste år.

Her kan du se vores indslag fra opera festivalen i Herning.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.