OPDATERET: Fire mænd løsladt efter slagsmål på asylcenter

Lokalpolitiet i Herning har mandag løsladt de fire mænd, de anholdte på Asylcenter Herning.

Politiet har mandag løsladt de fire personer, de natten til mandag anholdte på Asylcenter Herning. Det skyldes, at der ikke er grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør. Det oplyser politikommissær Henning Præstegaard.

Kl. 01.30 fik myndighederne en anmeldelse om, at to asylansøgere fra Libyen var røget i klammeri. En 25-årig havde overfaldet en 28-årig med slag og trukket en kniv. Det udviklede sig dog ikke til andet end et par overfladiske skrammer, da to andre fik neutraliseret den 25-årige.

- Ifølge den forurettede drejer sagen sig om, at vedkommende ikke vil være sammen med den nu anholdte, fordi han drikker for meget spiritus. Og det har angiveligt gjort ham (den anholdte, red.) sur, siger Jens Claumarch.

De blev imidlertid begge anholdt.

Slagsmål andetsteds på asylcentret samtidig
Mens politiet var i færd med at anholde den 25-årige mand, fik de besked om, at to andre asylansøgere var kommet i slagsmål et andet sted på centret.

En 28-årig mand fra Algeriet var røget i totterne på en 36-årig mand fra Libyen. Ingen af dem har villet udtale sig til politiet, men myndighederne formoder, at de har brugt nogle spidse genstande, fordi de havde overfladiske snitsår. Ingen af dem skulle dog behandles.

- Nogen af dem har traumer med i posen, så det er svært at undgå, at sådan noget her sker, fortæller vagtchefen.

Politiet har mandag formiddag afhørt de anholdte, hvorefter de altså er blevet løsladt igen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.