Opbevarede 13,5 kilo hash for en kammerat

Herningenser løsladt efter grundlovsforhør, hvor han erkendte at opbevare en stor mængde hash for en bekendt.

En 36-årig mand fra Herning blev onsdag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør - sigtet for at opbevare 13,5 kilo hash.

Den store portion hash dukkede tilfældigvis op, da politiet i en anden sag undersøgte et kælderrum på Grundtvigsvej i Herning. Kælderrummet tilhører den 36-åriges søster, og politiet valgte senere at anholde den 36-årige.

Der var egentlig lagt op til, at grundlovsforhøret skulle foregå bag lukkede døre, men da den sigtede fortalte, at han gerne ville afgive forklaring, valgte dommeren at holde et offentligt retsmøde.

Den 36-årige erkendte, at det var ham, der havde lagt det euforisende stof i kælderrummet. Men - forklarede han - det er ikke hans hash. Det tilhører en af hans kammerater, og han gjorde ham bare en tjeneste ved at opbevare det.

Han forklarede også, at han ikke var klar over, at der var tale om en så stor mængde hash. Han troede højest, at der var fem kilo.

Grundlovsforhøret sluttede med, at den 36-årige blev løsladt, men han er stadig sigtet, mens politiet efterforsker videre i sagen.

I Viborg var der også grundlovsforhør i en narkosag. Her blev to mænd fremstillet, men i modsætning til sagen fra Herning skete det bag dobbeltlukkede døre. Det vil sige, at dørene blev lukket, inden sigtelserne blev læst op.

Politiet vil kun oplyse, at retsmødet sluttede med, at de to mænd blev varetægtsfængslet i fire uger.