Ong kan blive i Danmark

Ny udlændingeaftale betyder, at thailandsk pige fra Herning slipper for at blive udvist til Thailand.

Den syv-årige thailandske pige Ong får nu permanent lov til at blive hos sin familie i Herning.

Det står fast, efter at regeringen har lavet en ny udlændingeaftale sammen med Liberal Alliance og Enhedslisten. Aftalen betyder langt bedre muligheder for, at børn kan blive familiesammenført uden en såkaldt integrationsvurdering.

Lettet familie

Advokat Åge Kramp, der repræsenterer Ong og hendes familie, er overbevist om, at regelændringen vil få betydning for Ongs sag.

- Jeg forventer helt klart, at sagen vil blive færdigbehandlet efter de nye regler, og at der bliver givet tilladelse til en familiesammenføring. Jeg har talt med Ongs familie i Herning, og de er meget lettede, siger Åge Kramp til tvmidtvest.dk.

Ong stod ellers til at blive udvist til Thailand, fordi Udlændingeservice ikke vurderede, at hun havde tilstrækkelig tilknytning til Danmark - selv om hun bor hos sin thailandske mor og og danske stedfar i Herning. Justitsministeriet havde dog i forvejen givet den syv-årige lov til at blive i Danmark, mens hendes sag blev behandlet.

- Mere menneskelige regler

Socialdemokraternes gruppeformand, Mogens Jensen, der er valgt i Herning-kredsen, er glad for, at der nu "kommer langt mere menneskelige regler, når det gælder familiesammenføring af børn".

- Vi ser alt for mange eksempler på, at børn er kommet ulykkeligt i klemme. Og jeg er ikke mindst glad for, at Ong fra Herning nu kan blive hos sin mor, siger Mogens Jensen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.