Olietyve ny plage

Høje oliepriser har givet en kraftig stigning i antallet af tyverier af fyringsolie og brændstof i Midt- og Vestjylland.

Tyverier af brændstof og fyringsolie er blevet den helt nye store dille blandt tyvene i Midt- og Vestjylland. En grusgrav i Herrup ved Aulum har indenfor den seneste måned haft ikke færre end fem tyverier af brændstof. De seneste tre i påsken.

- Vi kan se på vores videoovervågning at de går ind på pladsen med dunke og så tapper de, forklarer Kurt Lauridsen, formand på Nymølle Stenindustri i Herrup.

Senest fik virksomheden tappet 200 liter fra en gummiged, der holdt på pladsen.

Vanskeligt at fange tyvene

Fra Nørre Felding blev der i går anmeldt et tyveri på 450 liter fyringsolie fra en jordtank, oplyser vicepolitikommissær Ole Hofmansen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det er vanskeligt at få fat i de her fyre, for får man dem ikke, mens de er igang med at stjæle, er det svært at bevise, at det er stjålet brændstof, de kører rundt med, forklarer han.

Olie væk for 50.000 kr.

Fra en entreprenør på Enggårdvej i Snejbjerg blev der mandag eller tirsdag stjålet 5000 liter dieselolie fra en jordtank. Værdi: 50.000 kr.

- Det er et stort problem, som vi har svært ved at gøre noget ved, erkender direktør Lars Kristensen, Gustav H. Christensen A/S i Herning. Nu er virksomheden begyndt at låse det inde, som kan.

I løbet af påsken blev der også stjålet 30 liter brændstof fra en lastbil i Herning.

Suget op fra varebiler

Og netop i påskens fridage havde tyvene rigtig travlt. Her blev en trailer med en 1000 liters dunk på efterladt i Tarm efter et brændstoftyveri. Nu forsøger politiet i Ringkøbing at finde frem til ejeren af traileren. Et andet sted i Tarm blev 200 liter fyringsolie suget op fra en jordtank, trods det, at den var aflåst, og fra en leder virksomhed i Videbæk er der suget brændstof op fra fire forskellige varebiler.

På Mors blev der stjålet 300 liter dieselolie fra en gravemaskine, der stod parkeret ved sportspladsen i Sejerslev. Det oplyser vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen.

Kun politiet i Viborg og Skive melder sig af brændstoftyverier.

Se interviewklip med direktør Lars Kristensen, Gustav H. Christensen A/S i Herning:

00:27 Luk video