Oliespild er under kontrol

Et større oliespild på en otte kilometer lang strækning fra Simmelkær til Haderup er igen under kontrol. Flere biler endte i grøften, men ingen personer er kommet til skade, oplyser beredskabet.

Brand og Redning i Herning kan efter flere timers arbejde oplyse, at de olie-glatte veje nord for Sunds nu igen er farbare.

- Vi har haft 30 mand på sagen, og sandsprederen har nu været hele ruten igennem, ligesom vi lige har tjekket ruten en sidste gang, oplyser vagthavende indsatsleder, Peter Kristensen.

Svensknøgle slog hul på olietank

Det var en tysk lastbil, der ved middagstid lækkede litervis af dieselolie over en otte kilometer lang strækning fra Simmelkær til Haderup.

- Lastbilen var simpelthen kørt over en svensknøgle, der havde slået hul i olietanken, og så sivede det ligeså stille ud på kørebanen. Først da oliemåleren begyndte at falde, opdagede han fejlen, fortæller Peter Kristensen.

Men der var skaden sket. Alarmcentralen modtog derfor også en række opkald fra bilister, der på mere eller mindre uehldigvis stødte på de spejlglatte veje.

Ikke alle kørte efter forholdene

- Der er meldinger om flere biler, der er kørt i grøften, men heldigvis ingen personskade. Men der har været meget glat, og der har været tale om et stort udslip, siger indsatslederen, der selv var ved at køre i grøften, da han blev kaldt ud til stedet.

På grund af den store fare valgte man at indsætte fire udrykningskøretøjer ind på hovedvejen, der advarede bilisterne, der var på vej ud på de glatte veje.

- Desværre må vi sige, at ikke alle bilister tog advarslen til sig og kørte efter forholdene.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.