Olieklud måske skyld i værkstedsbrand

I nat er et privat værksted ved Lind brændt, efter en olieklud formentlig er skyld i antændelse af branden. (ARKIVFOTO)

Omkring klokken fire i nat vågnede ejeren af værkstedet i Lind og gik på toilettet. Han undrede sig over, at der ikke var strøm og lys i huset. Herefter opdager han til skræk og rædsel, at der var gået ild i værkstedet, som ligger lige ved siden af huset.

Herefter vækker han sønnen, og de to skynder sig ud for at forsøge at slukke branden, mens de får tilkaldt brandvæsenet.

Det lykkedes at slukke værkstedet efter to timers indsats.

- Vi har været der og har brækket alle loftplader og isolering ned. Alt det elektriske er smeltet sammen. Så er der ikke meget tilbage, selvom det hele står stadigvæk, siger indsatsleder Peter Kristensen ved Brand og Redning i Herning til TVMIDTVEST.dk.

Klud med linolie

Det er endnu uvist, hvad der helt præcist antændte branden. Men meget tyder på, at brandårsagen er en klud med linolie, som faderen har smidt i skraldespanden, som stod det samme sted, hvor branden er opstået.

- Linolie kan selvantænde, hvis man tager den og smider den i skraldespanden, og ligger det ved siden af noget brandbart, så får det fat i det, forklarer Peter Kristensen.

Gocart-værksted

Den brændte bygning er faderes og sønnens private gocart-værksted, som nu formentlig skal bygges op igen.

Indsatslederen ved ikke, hvor stor en værdi, der er gået tabt i branden, men fortæller at beboerne var meget kede af at miste de mange, dyre værkstedskomponenter.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.