OL-guld til Herning-rytter

Lasse Norman Hansen fra Blue Water Cycling vandt den anden danske guldmedalje ved OL i London - Herning-bryder missede bronze.

OL sluttede med en kæmpe triumf for cykelrytteren Lasse Norman Hansen, der til daglig kører for Herning-holdet Blue Water Cycling.

Det 20-årige stortalent sikrede Danmark den anden OL-guldmedalje i London, da vandt i omnium, der består af seks forskellige cykeldiscipliner på bane. Guldet blev sikret i den sidste disciplin - 1000 meter på tid, hvor han sluttede som nummer to.

I den næstsidste disciplin - scratch - var der ellers ikke meget, der tydede på guld, da den 20-årige dansker styrtede. Men trods store smerter og iturevet tøj lykkedes det ham at kæmpe sig tilbage til feltet.

- Det var ren og skær vilje og adrenalin, sagde han bagefter.

Lasse Norman Hansen er ikke kun hurtig på banen. I 2012 har han blandt andet vundet bronze ved DM i enkeltstart for U23-ryttere.

Ingen metal til Nyblom

I brydning havde Håkan Nyblom fra Herning Brydeklub håbet på at blive den første danske bryder på podiet siden 1948 - men det blev ved lige ved og næsten.

I 55 kilos klassen tabte Nyblom sin bronzekamp til ungareren Peter Modos. Ritzau skriver, at kampen blev afgjort efter flere tvivlsomme dommerkenderlser, og på aoh.dk siger landstræner Szymon Kogut direkte, at Nyblom blev snydt.