OL-bryder tilbage i Herning: - Det har gjort mig til den jeg er

En drøm er gået i opfyldelse for den 29-årige bryder Fredrik Bjerrehuus, der har sikret sig en billet til OL i Tokyo næste sommer. I dag besøgte han sin gamle klub i Herning.

En drøm, der blev til i Herning Brydeklub, er endelig gået i opfyldelse for 29-årige Fredrik Bjerrehuus. Han er professionel bryder og har netop sikret sig en plads til OL i Tokyo 2020.

Nu er han tilbage, hvor det hele startede. På de røde, blå og gule brydemåtter i Herning. 

quoteJeg har fået opdragelse af så mange trænere, så det har gjort mig til, den jeg er i dag. 

Fredrik Bjerrehuus, Herning

- Jeg har haft så mange inputs fra forskellige personer. Jeg har fået opdragelse af så mange trænere, så det har gjort mig til, den jeg er i dag, siger Fredrik Bjerrehus.

Tilbage til rødderne

Det hele startede i Herning Brydeklub. Både talentet og drømmen om at kvalificere sig til OL i Tokyo.

I Fredrik Bjerrehuus' gamle klub i Herning lærte han tidligt at træne hårdt. Som lille havde en træner med baggrund i militæret, så træningsformen var kæft, trit og retning.

- Man skal træne benhårdt, og det har vi altid fået at vide her. Trænede man ikke hårdt eller snakkede man til træning, så blev man sendt i bad, siger Fredrik Bjerrehuus.

Fredrik Bjerrehuus stiller op i 67-kilo klassen i brydning.
Fredrik Bjerrehuus stiller op i 67-kilo klassen i brydning.
Foto: Michael Lyck Poulsen, TV MIDTVEST

Formanden for Herning Brydeklub har fulgt den talentfulde bryder, siden han for første gang satte sine ben i klubben, og det kommer ikke bag på ham, at Herning-talentet nu skal til Tokyo.

- Vi har egentligt altid forventet, at Fredrik ville komme langt, men det kan jo være svært at sige hvor langt, siger John Vestergaard, formand for Herning Brydeklub.

- Nu tilhører han verdenseliten

Fra at være en bryder, der bøvlede lidt med fysikken, er han nu blandt verdenseliten. Formanden for klubben kalder ham et stort talent, som virkelig fortjener pladsen til OL.

- Han har jo kæmpet og trænet og været bryder i alle de her mange år uden at få sit endelige gennembrud. Det har han først fået det sidste års tid og nu endeligt med OL-kvalifikationen, siger John Vestergaard, formand for Herning Brydeklub.

Fredrik Bjerrehuus træner to til tre gange om dagen, når han virkelig kører hårdt på. Men selvom tankerne kredser om Tokyo, har han ikke glemt de mange timer, han har brugt i Herning Brydeklub.

- Bare at komme herind og lugte sveden. Det er benhårdt arbejde, man har lagt herinde, og det er en masse gode oplevelser, siger Fredrik Bjerrehuus.

Den 29-årige Herning-bryder sikrede til en plads til OL i Tokyo, da han nåede semifinalen ved VM i Kasakhstan.

Han bor til dagligt i København, hvor han læser til lærer. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.