Officielt: Herning skal være vært for stor europæisk talentkonkurrence

Når unge talenter skal konkurrere til Euroskills 2024, så bliver det med Herning som værtsby.

700 unge talenter fra mindst 30 nationer skal konkurrere i Herning, når byen om fire år skal være værter for de europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser, Euroskills 2024.

Værtskabet skal ses som et led i strategien for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse, og det sker på baggrund af længere tids samarbejde af regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening, Herning Kommune, Region Midtjylland og Skills Danmark.

Herning er det helt rigtige sted for konkurrencen, der forventes at tiltrække 80.000 til 100.000 tilskuerne henover tre konkurrencedage, fortæller borgmester Lars Krarup i en pressemeddelse.

- I Herning Kommune har vi stor erfaring med at være vært for events og arrangementer, som tiltrækker tusindvis af gæster fra mange forskellige lande. Herning Kommune var vært for DM i Skills i 2018, og erfaringerne var meget positive. EuroSkills er et markant større arrangement med en endnu større appel, og vi ser frem til at modtage de mange dygtige unge mennesker her i Herning, fortæller han.

Om Euroskills

120 millioner

Euroskills er den europæiske udgave af den årlige danske konkurrence DM i Skills, hvor deltagere fra erhvervsuddannelserne deltager og viser deres evner frem indenfor deres fag.

- Det er svært at få armenene ned over, at Euroskills nu skal afholdes i Danmark. Euroskills er mere end en konkurrence. Det er en måde at rette spotlyset mod de mange spændende erhvervsuddannelser, der er, og de muligheder, det giver at være god til sit fag, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i pressemeddelelsen.

Man forventer, at udgifterne til Euroskills vil være cirka 120 millioner kroner. Men samtidigt regner man med at indtægter og tilskud vil betyde, at den reelle udgift vil blive 45 millioner kroner.

Heraf bidrager staten med 30 millioner, Region Midtjylland med fem millioner, Herning Kommune med fem millioner og SkillsDenmark med de sidste fem millioner.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.