Obligatorisk tysk fra 6. klasse

Fra i år skal alle Aulum Byskoles elever på sjette klassetrin tale tysk.

"Ich bin, du bist" skal nu i højere grad fylde i Folkeskolen. Det mener man i hvert fald på Aulum Byskole, som fra i år har indført obligatorisk tyskundervisning allerede fra 6. klasse.  

Normalt har de fleste elever først tysk fra 7. klassetrin, og så kan man også vælge det fra, hvis man ikke mener, man har behov for at lære sproget.

 I Aulum mener man dog, at tyskkundskaber allerede fra 6. klasse vil være med til at give bedre uddannelses- og erhvervsmuligheder senere i livet.

- Vi kan ikke komme ret langt med dansk, det ved vi alle sammen og engelsk er bare ikke nok. Tyskland er vores nærmeste nabo og vores største samarbejdspartner, forklarer Betina Folke, der er leder af Aulum Byskole.

Godt for erhvervslivet

En af områdets erhvervsdirektører hilser skolens initiativ velkomment:

- Der er en tendens til at der er færre og færre, der har de her kundskaber og derfor er det vigtigt, at vi får brudt den her cirkel og at der kommer flere unge mennesker, som får lyst til at tale tysk, mener Torben Henriksen, der er erhvervsdirektør i Herning & Ikast-Brande.

Tysklærerforeningen for Grundskolen har sendt et brev til undervisningsministeren med et ønske om at få obligatorisk tysk i alle landets sjetteklasser.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.