Nyt griseakademi åbner i Herning

Et nyt akademi er åbnet i Herning med det formål at samle viden på ét sted til gavn for lokale og internationale svineproducenter.

Danish Pig Academy åbnede fredag i Herning. Akademiet er et nyt samlingssted for svineproducenter, hvor dansk landbrugsteknologi er samlet på et sted.

- Det gavner svineproduktionen ved, at de kan komme og se det hele ét sted. Det er ligegyldigt, om det er foder, avlsdyr, teknologi eller inventar. Det hele er samlet. Så kan man se forskellige løsninger, siger Torben Olesen, formand for Danish Pig Academy.

18 danske virksomheder har valgt at vise deres viden frem på griseakademiet, som er et verdens første af sin slags.

- Vores mål med at deltage i akademiet er, at vi gerne vil have nogle udenlandske svineproducenter til at komme til Danmark, så de kan se ikke bare vores, men også andre systemer, der findes. Så kan vi tilbyde dem en totalløsning, siger Stig Jørgensen, marketingschef hos Skov A/S, der ligger i Glyngøre.

- Det giver de muligheder, at når vi har udenlandske kunder på besøg, så i stedet for vi skal fare land og rige rundt for at besøge mange forskellige virksomheder for at få helheden dækket, så kan vi bruge en hel dag her og give vores kunder en rigtig god oplevelse, siger Karsten Toft Rasmussen, eksportmanager hos Vitfoss, der ligger i Gråsten.

Danish Pig Academy ligger på Kirkevænget i Herning.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.