Nye skraldebiler kører på el: De larmer og forurener mindre

Herning Kommune har en målsætning om at blive en mere klimavenlig kommune. Derfor har de nu fået ombygget fire af deres skraldebiler, så de kører på el i stedet for diesel.

Herning Kommune var i dag klar til at vise deres første el-skraldebil frem. Kommunen får fra januar 2021 i alt fire skraldebiler, der kører på el. De skal samle affald fra cirka 10.000 husstande.

- Vi vil gerne gøre noget for miljøet, der hvor det giver god mening, og det gør det i særdeleshed her med el-skraldebiler, siger Joan Hansen, der er formand for Teknik og Miljø i Herning Kommune.

Formanden for Teknik og Miljø i Herning Kommune var i dag med til at vise kommunens nye el-skraldebiler frem.
Formanden for Teknik og Miljø i Herning Kommune var i dag med til at vise kommunens nye el-skraldebiler frem.
Foto: Frederikke Dammark, TV MIDTVEST

De første i Midt- og Vestjylland

Ifølge kommunen selv, er de den første kommune her i landsdelen, der får el-skraldebiler. De fire lastbiler kørte oprindelig på diesel, men blev taget ud af driften i kommunen i slutningen af 2019 og er nu blevet ombygget til at køre på el.

- Nu får vi skraldebiler, der for det første kører på el, og det er godt for miljøet, og for det andet så er de meget støjsvage, så borgerne vil opleve, at lastbilerne larmer mindre. Udskiftningen til fire el-skraldebiler betyder, at vi årligt vil spare cirka 100 ton CO2, samtidig med at udledningen af partikler reduceres, siger Joan Hansen.

De nye skraldebiler kommer til at køre i Herning, Snejbjerg, Lind og Tjørring. I alt fire af kommunens 11 skraldebiler kommer til at køre på el fra 1. januar 2021, hvor en ny affaldssorteringsordning i kommunen træder i kraft.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Miljø.