To nye påsatte brande: 37-årig anholdt

Mand anholdt efter brand i to halmballer. Politiet undersøger, om der er en forbindelse til flere andre brande i Vildbjerg.

En 37-årig mand fra Hernings nordlige opland blev natten til mandag anholdt efter to mindre påsatte brande, og politiet vil nu undersøge, at han kan sættes i forbindelse med en række andre brande i Vildbjerg og Aulum - brande hvoraf flere også blev påsat natten til mandag.

Den 37-årige blev anholdt efter, at der var blevet sat ild til to halmballer på Ljørringvej ved Sinding og Aulum. Halmballerne stod begge på en mark. Der skete dermed ingen skader på bygninger, og brandvæsnet fik hurtigt slukket flammerne.

Et vidne så en mand på en knallert køre fra stedet efter den ene brand, og da politiet senere patruljerede i området, mødte betjentene den 37-årige, der kørte på en knallert.

Specielt Vildbjerg har de seneste uger været hårdt plaget af påsatte brande i containere og paller, og politiet  vil derfor undersøge, om den 37-årige kan sættes i forbindelse med dem.

- Vi kan endnu ikke sige, om der er en sammenhæng, men det ville være dårligt politiarbejde ikke at undersøge det, siger sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Det er endnu ikke besluttet, om den 37-årige skal fremstilles i et grundlovsforhør.

 

Vildbjerg har på det seneste været hårdt plaget af påsatte brande. Se et indslag fra en af brandene her.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.